- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de anghinare este o salata delicioasa mediteraneana pe acre o puteti servi la orice ora, avand o aroma inconfundabila.
Ingrediente
- 6 anghinare mici sau 4 medii
- doua lamai coapte
- 6 linguri ulei de masline
- 100 grame parmezan
- 1/2 legatura de patrunjel
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
-
Pastrati doar 2-3 cm din tulpina fiecarei anghinare, plus caciulia, apoi taiati cu un cutit fiecare "frunzulita" a legumei.
-
Puneti imediat frunzulitele tari de anghinare in apa in care ati stors putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea acestora. Taiati-le apoi in bucatele mici si subtiri, tocati si patrunjelul marunt. Amstecati apoi totul impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie si patrunjelul. Asezonati cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat iar la final puneti deasupra fasii subtiri de parmezan si serviti.