- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de portocale este un preparat specific italian din zona Siciliei.Este o salata care se prepara de obicei cu ocazia Craciunului, fiind un prilej de sarbatoare in familie.Salata de portocale trebuie preparata numai atunci cand portocalele sunt dulci.
Ingrediente
- 4 portocale rosii de Sicilia
- o ceapa rosie mica
- 3-4 linguri ulei de masline
- 50 gr masline negre fara samburi
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Potrocalele se curata de coaja cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi se taie felii rotunde de 1 cm grosime, pecare le curatati de seminte, daca este cazul, apoi le puneti pe o farfurie.
- Separat, se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se adauga peste ea putina sare, si se freaca in pumn pentru a elimina apa si pentru a se inmuia. Se pune ceapa peste potrocale si se da la rece 10 minute.
- Intre timp, se prepara un dressing amestecan uleiul cu sare si piper pana se formeaza o emulsie care se toarna peste ceapa si portocala. Se pun maslinele desupra intregi sau taiate rondele si se lasa salata 15 minute sa se aromatizeze inainte de a fi servita.
- Salata de portocale poate fi servita ca aperitiv sau ca garnitura, find ideala alaturi de preparate din carne de porc, datorita gustului usor-acrisor.