- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de paste cu oua de prepelita, este o salata foarte buna de impresionat prietenii.Daca pana acum ati crezut ca ouale de prepelita se consuma numai fierte sau prajite, ei bine cu ele putem pregati si o delicioasa salata.
Ingrediente
- 240 gr paste farfalle(fluturi)
- 1 morcov
- 1/2 ceapa
- 1 tulpina de ţelină
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 4 oua de prepeliţă
- 2 frunze de salvie
- 60 g rosii uscate
- busuioc
- sare si piper
- cascaval afumat
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa pe foc si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele. Se fierb al dente conform instructiunilor de pe pachet. Cand pastele sunt gata se scurg cu ajutorul unei site si apoi se asaza intr-un bol unde se amesteca cu putin ulei de masline.
- Intr-o tigaie cu ulei de masline se calesc timp de 5 minute morcovi taiati fideluta ,tulpina de telina taiata rondele,ceapa tocata fin,2 catei deusturoi taiati rondele si o foaie de dafin. Se adauga ouale de prepelita fierte tari si decojite, un polonic de apa si 2 frunze de salvie si se lasa sa se caleasac pana cand legumele sunt bine patrunse.
- Intr-un bol de salata se asaza pastele, amestecul de legume cu oua de prepelita, rosiile uscate taiate felii si se amesteca adaugand busuioc proaspat si cascaval afumat.