- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de andive cu piept de pui este o salata usoara, foarte gustoasa si sanatoasa, care te revigoreaza instantaneu.Multitudinea de culori te face parca sa nu vrei sa deranjezi aspectul.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 morcov
- 500 gr andive
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa pe foc in care s-a adaugat putina sare. Se pune pieptul de pui, iar cand incepe sa dea in clocot se adauga morcovul.
- Se spala andivele sub jet de apa rece, se curata, si se lasa 5 minute la scurs, apoi se taie fasii de marime potrivita.
- Pieptul de pui fiert se taie si el cubulete si se pune peste frunzele de andive. Ardeii se curata de seminute, se spala, se taie fasii subtiri care pun peste bucatile de carne. Se amesteca salata, apoi se asaza pe un platou sau intr-o salatiera.
- Din zeama de lamaie si uleiul de masline se prepara un dressing cu care se stropeste salata. Se adauga patrunjelul tocat fin si se serveste imediat.