Salata Nicoise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata Nicoise este o salata de vara cu ton, plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.

Ingrediente

    • 2 conserve ton bucati in suc propriu
    • 8 rosii cherry
    • 6 cartofi
    • 150 gr fasole verde pastai
    • 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
    • 3 ardei grasi verzi
    • 20 gr busuioc proaspat
    • 2 cepe rosii
    • 3 linguri otet balsamic
    • 5 linguri ulei de masline
    • 150 gr masline
    • 3 catei de usturoi
    • 3 oua
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Fierbeti fasolea, cartofii si ouale intr-o oala cu apa si sare. Taiati fasolea verde in bucati de 3 cm lungime iar cartofii, rosiile si ardeii in cuburi. Ceapa se taie rondele, ouale se feliaza iar busuiocul se taie marunt.
  2. Pastrati un galbenus de la ouale fierte pentru a prepara sosul.
  3. Intr-o salatiera puneti un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si presarati usturoiul taiat marunt.  Adaugati tonul maruntit, maslinele si feliile de ou. Condimentati cu sare si piper.
    Pentru drssing, amestecati uleiul cu telul pana se albeste, apoi adaugati otetul si galbenusul zdrobit, condimentati cu sare si piper, omogenizati, adaugati patrunjelul si busuiocul. Amestecati, apoi turnati peste salata numai in momentul servirii.

Recomandari

Salate