- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de sfecla rosie si portocale cu somon este o salata exotica, aromata,foarte apreciata de impatimitii de peste si fructe de mare.
Ingrediente
- 150 gr somon afumat
- 4 sfecle rosii
- 1 lingurita mustar
- 4 portocale
- 1 lingurita miere de albine
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper macinat
- creson
Instructiuni de preparare
- Se spala sfecla rosie fara a se deteriora coaja, apoi se fierbe cu coaja, in apa sarata clocotinda, timp de 25-35 de minute, in functie de marime, pana se inmoaie. Se scoate, se spala cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete.
- Portocalele se curata de coaja, indepartandu-se si partea alba. Se scot feliile dintre pielitele albe despartitoare, se pastreaza zeama. Se curata ceapa si se taie in cuburi marunte.
- Se amesteca uleiul de masline cu 3-4 linguri de zeama de portocale, mustar, miere, sare si piper. Se amesteca cu sfecla rosie, feliile de portocala si ceapa si se repartizeaza pe farfurii.
- Somonul se taie fasii si se aseaza deasupra, impreuna cu cresonul.