Salata de cirese si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cirese si portocale trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna si aromata.

Ingrediente

    • 400 gr cirese
    • 1 portocala
    • 80 rg zahar
    • 1 baton de scortisoara
    • 200 ml vin rosu dulceag
    • 2 linguri coniac

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si samburii, pastrand intregi 10 dintre ele. Se taie un strat subtire din coaja galbena de portocala, apoi se curata portocala de coaja alba, se desface in felii si se taie cuburi.
  2. Se pune vinul intr-o craticioara, se adauga 50 gr zahar, coaja de portocala, batonul de scortisoara si se pune la fiert. Cand clocoteste, se adauga ciresele si se fierb 5 minute, la foc mic. Se strecoara fructele, iar zeama se fierbe in continuare, pana scade la jumatate si capata consistenta unui sirop. Se ia de pe foc, se adauga coniacul, se scoate batonul de scortisoara si coaja de portocala, se toarna peste fructele fierte si se lasa la racit in frigider 2 ore.
  3. Zaharul ramas se caramelizeaza. Ciresele crude se tavalesc prin sosul caramel si se orneaza cu ele salata.

Recomandari

Salate