- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata fructata poate fi masa ideala dupa o zi de plaja.Este racoritoare si gustoasa, fiind ideala si in curele de slabire.Desi are putine ingrediente contine suficiente vitamine si minerale cat sa va energizeze pentru restul zilei.
Ingrediente
- 4 mere
- 50 gr nuci
- 1 tulpina de telina
- 2 linguri mustar dulce
- 50 ml frisca lichida
- 100 gr cascaval
Instructiuni de preparare
- Merele se spala, dar nu se curata de coaja. Se sterg cu un prosop dupa care se taie cubulete, eliminand cotorul cu seminte .Cascavalul se taie cubulete si se pune peste mere.
- Nucile se feliaza cu un cutit avand grija sa nu sfarme prea marunt si se pune in castronul cu mere si cascaval.Se adauga tulpina de telina taiata mai intai pe lungime si apoi bucati mai mici pe latime.
- Separat intr-un castron se freaca mustarul cu frisca lichida pana cand ambele ingrediente s-au omogenizat perfect.Sosul obtinut se toarna in castronul cu ingredientele taiate cubulete.
- Daca doriti ca salata sa fie acrisoara se poate adauga o lingurita de zeama de lamaie. Pana in momentul servirii se pastreaza in frigider, desi ar fi de preferat ca aceasta salata sa fie preparata cu doar 5 minute inainte de a fi servita.
- Salata se serveste pe frunze de salata verde reci, adaugand si cateva cuburi de gheata ca decor.