- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scoicile Saint-Jacques este un preparat delicat, delicios si foarte aromat, fiind considerat o delicatesa culinara.
Ingrediente
- 1 kg scoici
- 1 ceapa
- 2 linguri cu bulion
- 500 gr ciuperci
- 200 gr sos Bechamel
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper macinat
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Spalati scoicile si le scurgeti in strecuratoare, apoi le puneti pe o tava fierbinte (sau pe plita) unde le tineti pana cand se deschid.
- Scoateti partea carnoasa din cochilie si strangeti intr-un vas cu apa rece pentru 1/4 ora. Lasati cochiliile deoparte.
- Puneti la fiert 2 litri de apa intr-un vas mai mare, puneti scoicile sa fiarba cu putina sare. Dupa 1/4 ora le scoateti in castron adanc.
- Faceti un sos din ceapa tocata, calita in unt pana devine transparenta. Stingeti cu bulion desfacut in apa calda, adaugati ciupercile fierte si tocate marunt, sare si piper macinat. Fierbeti sosul 1/4 ora, stingeti focul, lasati sa se racoreasca.
- Amestecati sosul de ciuperci cu sosul Bechamel. Omogenizati scoicile tocate si amestecate cu cele doua sosuri: cel de ciuperci si sosul alb. Serviti cu paine prajita si vin alb.