- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul ardelenesc de mustar etse un sos foarte aromat si usor de preparat, el fiind la fel de gustos cald sau rece.
Ingrediente
- 100 gr mustar
- 100 gr faina
- 200 gr smantana
- 500 ml supade carne/oase
- 100 gr unt
- 3 linguri zahar
- 3 linguri otet
- 2 linguri sare
Instructiuni de preparare
- Se pune untul la incalzit, apoi se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, se toarna smantana, supa de carne/oase, otetul si sare si se fierb la foc moderat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
- Se adauga mustarul si zaharul, si se mai lasa inca 15 minute sa fiarba impreuna.
- Sosul ardelenesc de mustar se serveste cald la rasolul de vita,pasare,