Sos de fragi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budincile care nu au aroma de fructe nu sunt bune decat daca se servest alaturi de putin sos de fragi. Simplu de preparat este delicios si foarte aromat.

Ingrediente

    • 200 gr fragi
    • 200 ml apa
    • 1/2 lingurita amidon alimentar
    • 5 linguri apa
    • 200 ml vin

Instructiuni de preparare

  1. Se pune apa cu vinul si cu zaharul intr-o craticioara, sa fiarba. Se dizolva amidonul in apa si se toarna cate putin in siropul din vin. Se amesteca continuu, apoi se lasa sa se racoreasca.
  2. Se storc fragii, iar sucul obtinut se toarna peste siropul aproape rece.
  3. Sosul de fragi se serveste alaturi de budincile dulci slab aromatizate.

Recomandari

Sosuri