Sos de rom

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.

Ingrediente

    • 150 gr zahar
    • 150 ml lapte
    • 1 lingura amidon alimentar
    • 75 ml rom
    • 3 oua

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana se obtine o crema. Se toarna laptele fierbinte si se amesteca mereu pe foc mic, pana ce amestecul capata consistenta unui sos.
  2. Se ia sosul de pe foc si se adauga romul, amestecand continuu pana se incorporeaza complet.
  3. Sosul de rom se serveste la budincile dulci.

Recomandari

Sosuri