Sos Bechamel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul Bechamel este un sos aromat pe care il puteti folosi la pui, perisoare, la paste sau la prepararea legumelor gratinate.

Ingrediente

    • 40 gr ulei/unt/untura
    • 30 gr faina
    • 500 ml lapte
    • sare
    • piper alb macinat
    • 3 linguri smantana

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga laptele  rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
  2. Se adauga putina sare,piper macinat, apoi se pune iar  pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute, adaugand smantana.
  3. Daca sosul Bechamel se foloseste la pui sau la perisoare cu smantana, se poate adauga putina verdeata tocata marunt.

Recomandari

Sosuri