Sos brun- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul brun este un sos dulceag perfect pentru friptura de porc sau e vanat.

Ingrediente

    • 1 lingura cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • 175 ml vin negru
    • 175 ml apa
    • sare
    • cimbru
    • foi de dafin
    • frunze de patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati frunzele de patrunjel si pastrati si tijele, scuturati de apa,apoi  prajiti-le in unt pana devin crocante. Scoateti tijele, lasati-le deoparte.
  2. In cratita in care ati topit untul adaugati faina pusa cate putin. Amestecati cu lingura de lemn ca sa obtineti o pasta compacta pe care o subtiati cu vin rosu, turnat aate putin.
  3. Cand sosul arata ca o smantana subtiati cu un pahar de apa calda si adaugati: sare, cimbru, foi de dafin si frunzele prajite de patrunjel.
  4. Stingeti focul si serviti sosul peste friptura de vanat sau de porc.

Recomandari

Sosuri