- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul brun este un sos dulceag perfect pentru friptura de porc sau e vanat.
Ingrediente
- 1 lingura cu unt
- 2 linguri cu faina
- 175 ml vin negru
- 175 ml apa
- sare
- cimbru
- foi de dafin
- frunze de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati frunzele de patrunjel si pastrati si tijele, scuturati de apa,apoi prajiti-le in unt pana devin crocante. Scoateti tijele, lasati-le deoparte.
- In cratita in care ati topit untul adaugati faina pusa cate putin. Amestecati cu lingura de lemn ca sa obtineti o pasta compacta pe care o subtiati cu vin rosu, turnat aate putin.
- Cand sosul arata ca o smantana subtiati cu un pahar de apa calda si adaugati: sare, cimbru, foi de dafin si frunzele prajite de patrunjel.
- Stingeti focul si serviti sosul peste friptura de vanat sau de porc.