- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Se stie ca daca vrei sa asortezi o mancare cu sos alb atunci sigur te gandesti la cel mai popular sos: sos alb. Preparand sos alb dai un gust deosebit multor preparate din legume si carne...
Ingrediente
- 1 lingura unt
- 2 linguri faina
- 500 ml apa sau supa de carne sau legume
- 1 galbenus de ou
- sare
- zeama de la 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se pune o lingura de unt intr-o tigaie pe foc si cand acesta s-a topit se adauga faina, amestecand repede pana cand se incorporeaza faina in unt. Se toarna cate putina supa sau apa rece, amestecand continuu. Se adauga sare, iar cand sosul este bine legat, se ia tigaia de pe foc si se incorporeaza galbenusul de ou amestecat cu zeama de lamaie.
- In acest sos se pot adauga ciuperci, branza rasa, capere, rosii, sparanghel sau conopida.
- Acest sos se poate folosi si la preparararea sufleurilor.