Sos de ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de ceapa este un preparat usor de facut, care poate fi folosit pentru a da savoare unor mancaruri din carne sau pentru a fi turnat peste legume.

Ingrediente

    • 2 cepe
    • sos alb
    • 25 gr unt
    • 100 ml supa de legume
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se toaca marunt si se opareste. Se scurge,apoi se pune cu untul intr-o tigaie, se adauga supa de legume strecurata si se lasa sa inabuse pe foc mic pana cand se inmoaie bine.
  2. Se adauga sos alb preparat din faina, unt si lapte amestecat pe foc, pana se ingroasa, apoi se adauga sare.
  3. Sosul de ceapa este un sos special care se serveste in mod deosebit la carnea de oaie.

Recomandari

Sosuri