- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul picant este un sos delicios care nu poate lipsi de pe masa atunci cand se serveste carne la gratar. Este un sos care se poate conserva peste iarna.
Ingrediente
- 50 ml otet
- 1 lingurita mustar
- 75 gr zahar
- 1,5 kg rosii
- 1lingurita piper macinat
- boia de ardei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa la fiert, iar cand aceasta incepe sa fiarba se pun rosiile pentru maxim 1 minute. Se scot rosiile si se decojesc, apoi pulpa obtinuta se paseaza sau se trece prin sita.
- Se adauga in sosul de rosii zaharul, piperul macinat, sare, mustarul si boia de ardei. Se amesteca bine si se serveste la rasol si fripturi.
- pentru iarna se conserva pus la sticle, care se fierb apoi in baie de apa.