Sos de rosii pentru fripturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de rosii pentru fripturi este un sos care nu poate lipsi de pe nici o masa la care se serveste carne alba. Sosul de rosii pentru fripturi se prepara rapid si este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 6 rosii
    • 1 lingurita faina
    • 50 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune o oala cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun rosiile. Se lasa maxim 1 minut apoi se scot, se decojesc si se dau prin sita. Sosul obtinut se pune  la fiert pana incepe sa scada.
  2. Se pune untul intr-o tigaie pe foc, iar cand s-a topit se adauga faina, amestecand bine si se stinge cu sosul de rosii, potrivind gustul de sare.
  3. Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se ia tigaia de pe foc si se serveste alaturi de carnea preferata.

Recomandari

Sosuri