- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de rosii pentru fripturi este un sos care nu poate lipsi de pe nici o masa la care se serveste carne alba. Sosul de rosii pentru fripturi se prepara rapid si este foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 6 rosii
- 1 lingurita faina
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun rosiile. Se lasa maxim 1 minut apoi se scot, se decojesc si se dau prin sita. Sosul obtinut se pune la fiert pana incepe sa scada.
- Se pune untul intr-o tigaie pe foc, iar cand s-a topit se adauga faina, amestecand bine si se stinge cu sosul de rosii, potrivind gustul de sare.
- Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se ia tigaia de pe foc si se serveste alaturi de carnea preferata.