Sos din castraveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul din castraveti este un sos foarte bun la carnea rasol, fiind la fel de aromat cald sau rece.

Ingrediente

    • 300 gr castraveti in otet
    • 125 gr smantana
    • 100 gr unt
    • 100 gr faina
    • 600 ml supa de oase
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie in felii subtiri.
  2. Faina cernuta se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit  si sare si se fierb, amestecandu-se continuu pentru ca sa nu se formeze cocoloase, adaugand treptat smantana.
  3. Cand sosul este fiert se adauga castravetii, lasnd sa mai fiarba inca 10 minute.
  4. Sosul de castraveti se serveste cald, la rasolul de vita sau pasare.

Recomandari

Sosuri