- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul din castraveti este un sos foarte bun la carnea rasol, fiind la fel de aromat cald sau rece.
Ingrediente
- 300 gr castraveti in otet
- 125 gr smantana
- 100 gr unt
- 100 gr faina
- 600 ml supa de oase
- sare
Instructiuni de preparare
- Castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie in felii subtiri.
- Faina cernuta se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit si sare si se fierb, amestecandu-se continuu pentru ca sa nu se formeze cocoloase, adaugand treptat smantana.
- Cand sosul este fiert se adauga castravetii, lasnd sa mai fiarba inca 10 minute.
- Sosul de castraveti se serveste cald, la rasolul de vita sau pasare.