Sos scordolea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul scordolea este un sos delicios care se serveste la preparatele pe baza de peste sau fructe de mare.

Ingrediente

    • 250 gr nuci macinate
    • 10 catei de usturoi
    • 500 ml ulei
    • 150 ml apa
    • miezul de la o felie de paine
    • 2 linguri otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se piseaza usturoiul pana devine o pasta, apoi se amesteca cu nucile, miezul de paine inmuiat in apa si stors, amestecand bine pana devine ca aluatul, la consistenta.
  2. Se adauga otet, apa, sare si se omogenizeaza. Se adauga apoi treptat uleiul, ca la  maioneza, amestecand continuu.
  3. Dupa ce s-a adaugat tot uleiul, sosul se lasa 20 de minute la frigider, dupa care se poate servi.

Recomandari

Sosuri