- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest sos pentru peste fiert este indicat la pestele alb, mai gras.
Ingrediente
- 2 linguri de migdale tocate
- 10 nuci
- 2 linguri cu stafide
- piper boabe
- sare
- cimbru
- sulfina sau busuioc
- 1/2 lamaie
- 1 ceapa
- 2 linguri cu ulei
- patrunjel si busuioc tocate
- 1 felie de paine
Instructiuni de preparare
- Spargi nucile, le cureti si le toci marunt, apoi le amesteci cu migdalele tocate.
- Felia de paine o inmoi cu zeama de lamaie, apoi o faci pasta moale si peste ea pui 500 ml apa calda, sare, cimbru, sulfina tocata sau busuioc maruntit, piper boabe, ceapa tocata marunt si uleiul necesar.
- Pui pestele in sosul acesta si il fierbi folosind si nucile in amestec cu migdalele si stafidele. Fierbi doar 20 minute, gusti sosul si intorci pestele cu atentie, ca sa nu-l rupi.
- Servesti pestele cald, cu garnitura de legume fierte, acoperite cu verdeata tocata si cu sosul in care a fiert.Pestele sa fie din cel alb, care este mai bun rasol: salau, stiuca, somn.