- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest sos pentru peste fiert este foarte bun la salau.
Ingrediente
- 500 ml apa
- 1 ceapa
- cimbru
- maghiran
- 175 ml vin alb
- verdeata
- 1 lingura cu otet
- 3 linguri cu ulei
- sare
- stafide mici
Instructiuni de preparare
- Alegi peste alb, care este fad la gust, il speli, il cureti de solzi, il tai daca este mare sau il pui intreg (daca este mai mic) intr-o cratita cu gura larga. Il acoperi cu apa, vin, otet si ulei, apoi pui ceapa taiata in patru, stafidele alese si spalate si ulei dupa dorinta.
- Sarezi dupa gust si fierbi pestele la foc mic 20-30 minute. Pestele sa fie stiuca sau salau. Cand este gata, il servesti cu sosul in care s-a facut, cu verdeata tocata deasupra.