- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul verde pentru peste este foarte aromat si gustos, de nelipsit pe masa cand se serveste peste.
Ingrediente
- 900 gr maioneza
- 100 gr spanac
- 100 gr tarhon
- 100 gr patrunjel verde
- 100 gr ceapa verde(frunze)
- sare
Instructiuni de preparare
- Spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si frunzele de ceapa verde se curata si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se oparesc in apa clocotita. Dupa cateva minute de stat in apa fierbinte se strecoara si se paseaza pana se obtine un piure fin.
- Piureul obtinut se strecoara prin etamina inmuiata in apa rece, obtinand numai sucul verde.
- Sucul verde se adauga peste maioneza si se amesteca bine pana de omogenizeaza bine compozitia, apoi se poate servi la preparatele din peste.