- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul vinegret este un sos aromat foarte gustos si usor de preparat.
Ingrediente
- 400 ml ulei
- 4 oua
- 150 gr mustar
- 100 ml apa minerala
- 30 ml otet
- 100 gr patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung la consistenta tare, apoi se racesc, se curata de coaja si se toaca amrunt.
- Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
- Se amesteca ouale tocate cu patrunjelul maruntit, se adauga mustar, sare, otet, piper, ulei si apa minerala, amestecand continuu pana se omogenizeaza sosul.
- Sosul vinegret se pastreaza la rece si ses erveste la preparatele reci din oua, peste si legume.