- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne de porc si sfecla este un borsmoldovenesc acru si gustos, pe care il puteti prepara la mesele in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 400 gr carne sau costita de porc
- 1 morcov
- 1 varza mica
- 250 ml bors de putina
- 1 ceapa
- 1 sfecla rosie mare
- 4 cartofi
Instructiuni de preparare
- Se pune carnea la fiert in apa rece si se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand supa s-a limpezit, se adauga ceapa si morcovul taiate marunt si se pun la fiert, adaugand sare dupa gust.
- Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 minute, pana incepe sa apara o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda.
- Cand carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie in oala cu carnea fierband. Varza se taie felii mici si se framanta cu sare intr-un vas si se lasa cam 10 minute la scurs. Cartofii se curata si se taie in patru parti.
- Dupa 10 minute de cand s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii si se fierbe in continuare pana cand cartofii sunt fierti.
- In acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru fiert separat. Se mai fierbe cateva minute si se stinge focul. Se lasa oala acoperita cu capacul inca vreo 15 minute, apoi se serveste cu smantana si verdeata (marar si leustean).