Bors de urzici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un bors plin de vitamine pentru zilele de post.Aceasta reteta de bors se prepara foarte repede, marele ei avantaj fiind ingredientele putine de care avem nevoie.

Ingrediente

    • 500 gr urzici
    • 2 linguri zarzavat pentru ciorba
    • 1 litru bors de putina
    • 1 ceapa
    • 150 gr orez
    • leustean
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Urzicile se curata, apoi se spala in mai multe ape. Le tocam marunt si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.Curatam ceapa, o spalam apoi o tocam marunt si o adaugam in oala cu urzicile. Adaugam si cele 2 linguri de zarza vat pentru ciorba si orezul si lasam s a fiarba 20 de minute , la foc potrivit.
  2. Dupa 20 de minute, adaugi borsul de putin dat intr-un clocot separat,potrivim gustul de sare. Adaugam o ploaie de leustean tocat si mai lasam sa dea in cateva clocote apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute inainte de servire.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri