- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un bors plin de vitamine pentru zilele de post.Aceasta reteta de bors se prepara foarte repede, marele ei avantaj fiind ingredientele putine de care avem nevoie.
Ingrediente
- 500 gr urzici
- 2 linguri zarzavat pentru ciorba
- 1 litru bors de putina
- 1 ceapa
- 150 gr orez
- leustean
- sare
Instructiuni de preparare
- Urzicile se curata, apoi se spala in mai multe ape. Le tocam marunt si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.Curatam ceapa, o spalam apoi o tocam marunt si o adaugam in oala cu urzicile. Adaugam si cele 2 linguri de zarza vat pentru ciorba si orezul si lasam s a fiarba 20 de minute , la foc potrivit.
- Dupa 20 de minute, adaugi borsul de putin dat intr-un clocot separat,potrivim gustul de sare. Adaugam o ploaie de leustean tocat si mai lasam sa dea in cateva clocote apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute inainte de servire.