- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O supă cremă deosebită de toate celelalte. Poate nu la fel de arătoasă ca altele, însă specială ca gust şi prezenţă.Daca nu se adauga carnea de pui ea poate fi o delicioasa supa de post.
Ingrediente
- 500 gr mazare uscata
- 300 gr carne de pui (piept sau pulpe)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 linguri ulei de masline
- crutoane din paine prajita
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se dezoseaza carnea de pui, se taie cubulete, iar dupe ce spala le pui la calit in ulei bine incins.Cand carnea capata o culoare usor rumenie pe toate partile se scoate din tigaie si se pastreaza calda.
- In uleiul in care s-a calit carnea, se pune mazarea spalata, scursa si se caleste cateva minute, la foc potrivit, amestecand continuu.Se toarna peste 1,5 litri apa calda, morcovii si cepele taiate bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt bine patrunse.
- Se strecoara mazarea si legumele, pastrand zeama. Se trec prin blender, transformandu-le in piure fin.
- Se toarna zeama in oala, se adauga piureul de mazare si legume, carnea, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba.
- Supa se serveste fierbinte, adaugand direct in farfurie crutoane pe paine prajita.