- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Servita în mod tradiţional în Ajunul Crăciunului, supa de ciuperci uscate are o aroma intensa de pământ în timp ce ciupercile furnizează o bază de proteine ​​ in zilele de post sau in dietele vegetariene.
Ingrediente
- 200 gr ciuperci uscate
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 1 legatura marar verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pui de seara ciupercile la inmuiat in apa. Cureti zarzavatul, il speli si il dai pe razatoarea mare. Pui o tigaie cu putin ulei pe foc in care adaugi legumele rase si le lasi 5 minute sa se caleasca. Adaugi semintele de chimen si faina si mai calesti totul un minut. Torni 2 litri de apa,pui sare si lasi sa fiarba 15 minute.
- Adaugi ciupercile taiate si lasti totul sa fiarba pana cand ciupercile se patrund bine,
- Potrivesti dupa gust, de sare si piper si adaugi mararul verde tocat.
- Iei mancarea de pe foc si o lasi sa se racoreasca 10 minute inainte de a fi servita.