Bors de legume cu perisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceastbors de legume cu perisoare este foarte potrivit pentru zilele geroase de iarnă.Pentru un gust ceva mai exotic puteti aromatiza borsul cu seminte de chimen si putin ghimbir ras.

Ingrediente

    PENTRU PERISOARE:

    • 400 gr piept de pui tocat
    • 2 linguri orez fiert
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • 1 felie de paine
    • 1/2 legatura patrunjel verde

    PENTRU BORS:

    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 radacina patrunjel
    • 1 cartof mare
    • 1 gulie
    • cateva buchetele de conopida
    • 2 linguri ulei
    • 1 legatura leustean
    • frunze de telina
    • bors de putina
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, se spala si se taie marunt, sau mai mari dupa preferinta. Se calesc apoi legumele taiate intr-o oala cu ulei, adaugand 3-4 linguri de apa. Cand incep sa fiarba legumele, se adauga 2-3 litri de apa calda, putina sare, si se lasa sa fiarba , la foc mic, pentru 30 de minute, sub capac.
  2. Intre timp, se amesteca, intr-un castron, pieptul de pui cu ceapa tocata marunt, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cele doua linguri de orez fiert, ouale batute usor, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoarele.
  3. Cand legumele sunt bine patrunse, se adauga perisoarele, una cate una, si se lasa sa fiarba inca 15 minute , la foc mic, pana se duc toate perisoarele la fundul oalei.
  4. Se portiveste din nou, dupa gust, cu sare si piper, se adauga frunzele de telina tocate marunt, borsul de putina fiert separat si spumuit, si se mai lasa 2-3 clocote. Se ia vasul de pe foc, se adauga leusteanul tocat fin si se lasa sa se racoreasca si sa se aromatizeze, cu capacul desupra, 5 minute, apoi borsul se poate servi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri