- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu chisca este un preparat moldovenesc specific sarbatorilor de Craciun.
Ingrediente
- 500 gr chisca
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 linguri cu orez
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 1 l bors
- 1 ou
- 175 gr smantana
- sare
- leustean si patrunjel tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
Chisca este stomacul porcului care se umple cu carne tocata si pasat sau mei. Pasatul si carnea se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu putin cimbru si putina slanina tocata. Se framanta cu mana umeda 2-3 min, apoi se umple stomacul porcului (bine spalat, razuit pe partea interioara, frecat cu sare si spalat in multe ape). Astfel pregatita chisca se fierbe in apa calda cateva ore, fara sa clocoteasca. Se scoate, se scurge, se lasa in curent de aer 2-3 zile sau se afuma impreuna cu slanina si carnatii.
- Curatati ceapa si morcovii, tocati marunt si puneti sa fiarba impreuna cu bucata intreaga de chisca in 2 litri de apa calda. Dupa 20 de minute puneti in oala orezul fiert separat, bulionul de rosii, borsul fiert si spumuit si o lingura cu sare.
- Lasati sa fiarba impreuna 2-3 minute, stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin apoi condimentati cu verdeata tocata si dregeti borsul cu smantana batuta cu ou.
- Acoperiti oala pentru 15 minute. Serviti borsul in farfurii in care puneti cate o felie de chisca. Este potrivita painea neagra si 1 ardei iute.