Ciorba cu oase de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba cu oase de porc este o ciorba delicioasa mai ales daca in momentul servirii adaugati si o lingurita de smantana.

Ingrediente

    • 1 kg oase de porc
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 100 gr orez
    • 1 pastarnac
    • 1 litru zeama de varza
    • 1 legatura leustean
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Oasele se spala bine, apoi se sparg in bucati, cu grija sa nu ramana aschii, apoi se fierb in apa rece, cu sare. Se aduna spuma, dupa care se lasa focul mic, continuand fierberea, timp de aproximativ 2 ore.
  2. Orezul se alege, se spala si se zvanta. Zarzavaturile se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in oala, impreuna cu orezul.
  3. Se fierbe zeama de varza, se strecoara si se toarna in ciorba, in momentul in care orezul este fiert. Se mai lasa sa dea vreo cateva clocote, apoi se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte, cu verdeata, tocata marunt, si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri