Bors cu tocmagei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu tocmagei este un bors moldovenesc foarte bun si gustos, pe care il puteti servi atat la masa de pranz cat si la cina.

Ingrediente

    • 500 ml bors
    •  1 ceapa
    • 1 pastranac
    • 1 telina
    • 1 ou
    • sare
    • 1/2 gaina
    • 50 gr smantana
    • 1 morcov
    • 1 radacina de patrunjel
    • 100 gr faina
    • patrunjel verde
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Gaina se taie bucati, se pune la fiert si, dupa ce se inmoaie, se adauga zarzavatul, taiat bucati mari.
  2. Se prepara un aluat din faina, ou, putina sare si putina apa, se intinde foaie, se taie fasii lungi care se adauga in supa dupa ce a fiert carnea. Se sareaza, se pipereaza, se toarna borsul, si, dupa primul clocot, se adauga smantana batuta cu ou si verdeata, tocata marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri