- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu tocmagei este un bors moldovenesc foarte bun si gustos, pe care il puteti servi atat la masa de pranz cat si la cina.
Ingrediente
- 500 ml bors
- 1 ceapa
- 1 pastranac
- 1 telina
- 1 ou
- sare
- 1/2 gaina
- 50 gr smantana
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 100 gr faina
- patrunjel verde
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Gaina se taie bucati, se pune la fiert si, dupa ce se inmoaie, se adauga zarzavatul, taiat bucati mari.
- Se prepara un aluat din faina, ou, putina sare si putina apa, se intinde foaie, se taie fasii lungi care se adauga in supa dupa ce a fiert carnea. Se sareaza, se pipereaza, se toarna borsul, si, dupa primul clocot, se adauga smantana batuta cu ou si verdeata, tocata marunt.