- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de conopida este o supa plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.
Ingrediente
- 1 capatana de conopida
- 2 lingurite otet de vin
- 150 ml ulei de masline
- 4-6 catei de usturo
- 1/4 lingurita de ardei iute tocat marunt
- 600 ml supa de carne concentrata
- sare
- patrunjel verde tocat
- 100 gr branza de oaie
Instructiuni de preparare
- Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca si se pune intr-un vas cu apa sarata aflat pe foc. si se lasa la fiert 4 minute.
- Se incinge uleiul in care se caleste usturoiul si ardeiul iute, pana cand usturoiul capata o culoare galbuie. Se adauga conopida si se lasa cinci minute, amestecand sa nu se arda. Se adauga supa de carne, sare, patrunjel si se lasa pe foc pana cand conopida se inmoaie.
- Supa de conopida se serveste cu branza presarata deasupra.