Bors rusesc de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul rusesc de peste este un bors pescaresc foarte gustos si aromat, pe care merita sa il incercati.

Ingrediente

    • 1 kg capete si cozi de crap sau 1 kg de peste mic intreg
    • 800 gr crap sau somn
    • 2 cepe
    • 5 castraveti in saramura
    • 3 linguri bulion
    • 50 gr unt
    • 100 gr masline fara samburi
    • boabe de piper negru
    • 1 foaie de dafin
    • 1 legatura marar
    • 1 legatura patrunjel verde
    • smantana

Instructiuni de preparare

  1. Fierbeti in apa cu sare pestele, pana cand inepe sa se sfarame. Strecurati zeama, apoi puneti-o in alta oala. toacati ceapa si caliti-o in putin unt. cand ceapa devine transparenta, adaugati bulionul, amestecati si mai lasati pe foc inca 2-3 minute, apoi turnati  cepa calita cu bulionul in oala  cu supa de peste.
  2. Curatati cartavetii murati de coaja si taiati-i cubulete, apoi adaugati-i in oala cu supa. Adaugati foaia de dafin, cateva boabe de piper si bucatile de peste crud. Adaugati zeama acra de la castraveti si lasati sa fiarba totul inca 5 minute.
  3. In momentul servirii, adaugati  cateva masline in fiecare farfurie, prasarati verdeata si o lingurita cu smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri