- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul rusesc de peste este un bors pescaresc foarte gustos si aromat, pe care merita sa il incercati.
Ingrediente
- 1 kg capete si cozi de crap sau 1 kg de peste mic intreg
- 800 gr crap sau somn
- 2 cepe
- 5 castraveti in saramura
- 3 linguri bulion
- 50 gr unt
- 100 gr masline fara samburi
- boabe de piper negru
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- smantana
Instructiuni de preparare
- Fierbeti in apa cu sare pestele, pana cand inepe sa se sfarame. Strecurati zeama, apoi puneti-o in alta oala. toacati ceapa si caliti-o in putin unt. cand ceapa devine transparenta, adaugati bulionul, amestecati si mai lasati pe foc inca 2-3 minute, apoi turnati cepa calita cu bulionul in oala cu supa de peste.
- Curatati cartavetii murati de coaja si taiati-i cubulete, apoi adaugati-i in oala cu supa. Adaugati foaia de dafin, cateva boabe de piper si bucatile de peste crud. Adaugati zeama acra de la castraveti si lasati sa fiarba totul inca 5 minute.
- In momentul servirii, adaugati cateva masline in fiecare farfurie, prasarati verdeata si o lingurita cu smantana.