- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de cartofi este perfect pentru acele zile de post cand doriti sa serviti o mancare gustoasa, satioasa si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- 1 cutie mica de mazare
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean
- 1 litru bors de putina
- 2 linguri ulei
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute
- Curata legumele, spala-le, apoi taie-le in cubulete.
Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei. Adauga morcovul si lasa sa se inabuse. Stinge cu 1 litru de apa si adauga mazarea, cartofii si telina, adauga sare si lasa sa fiarba la foc mic, acoperind cratita cu un capac.
- Cand legumele sunt aproape fierte, adauga cubuletele de dovlecel si lasa sa mai dea in cateva clocote, apoi potriveste gustul de sare si adauga borsul fiert separat.
- Opreste focul daca legumele sunt toate fierte, adauga verdeata tocata fin, apoi serveste borsul adaugand in fiecare castron si cateva rondele de ceapa verde.