- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de mazare este o supa dulce, foarte aromata, care se serveste rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg de mazare pastai
- 2 cartofi
- 1 lingura cu gris
- 1 lingura cu sare
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti mazarea de teci, speli boabele, le pui sa fiarba cu 2 litri de apa calda impreuna cu 2 cartofi curatati, spalati si taiati felii.
- Cand legumele au fiert, tragi oala de pe foc, lasi continutul sa se raceasca, treci legumele prin
sita sau le mixezi. Ingrosi piureul obtinut cu gris, il pui la fiert in supa de legume cu sare si zahar, doar pentru 10 minute, timp necesar sa fiarba grisul.
- Servesti supa crema de mazare cu crutoane de paine uscata in cuptor.