- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne de pui este un bors aromat si foarte gustos, pe care il indragesc foarte mult copii.
Ingrediente
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 ardei
- 1 rosie
- 1 morcov
- 100 gr taitei de casa
- 1 litru de bors
- leustean
- smantana
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Cureti puiul de tuleie si fulgi, il treci prin flacara, il freci usor cu malai si-l speli cu apa rece. Il golesti, il speli cu multa apa rece,il tai bucati,apoi il pui la fiert cu apa rece.
- Clocotesti carnea un minut, arunci apa si speli bucatile de carne. Umpli oala pe trei sferturi, fierbi carnea 15 minute, adaugi zarzavatul taiat fideluta si lasi sa fiarba 30 de minute,acoperind oala cu capac.
- Fierbi cateva minute taietii de casa (ii faci din: ou, apa cat incape in 1/2 coaja de ou, sare si faina, ii usuci si-i pastrezi in saculeti de panza sau de hartie), ii speli cu apa rece si-i rastorni in oala.
- Adaugi sare, acresti cu bors fiert separat si spumuit, parfumezi cu leustean tocat si tragi vasul de pe foc. Dregi cu smantana dupa ce borsul s-a racorit 15 minutea., dupa care servesti bprsul fierbinte, cu paine sau cu mamaliguta, iar alaturi pui niste ardei mici, iuti.