- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de ciuperci de cultura trebuie sa il incercati si dvs deoarece este delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- 300 gr ciuperci de cultura
- 125 ml ulei
- o ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura cu zahar
- 2 linguri cu orez
- patrunjel tocat
- 500 ml bors
- sare
- putin usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ciupercile, se spala trecand cu mana peste lamelele de culoare maro, se scurg si se taie felii subtiri. Se curata, se spala si se toaca ceapa, se pun impreuna intr-o oala adanca sa se caleasca impreuna cu uleiul.
- Se umbla cu lingura in amestec ca sa nu se arda, se adauga cate putina apa. Dupa 15 minute se umple oala cu 1 litru de apa incalzita, se pun la fiert: morcovul tocat, sare, 2-3 catei de usturoi (zdrobit sau tocat) si 1 lingura plina cu zahar. Supa fierbe 20 minute, apoi se acreste cu bors fiert separat, se adauga orezul fiert si patrunjelul (1 legatura) tocat, se lasa sa dea in clocot.
- Borsul se serveste cald, cu paine proaspata.