- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de gasca este un preparat banatean delicios, apetisant si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 sfecla rosie
- 2 mocovi
- 1 varza mica
- foi de dafin
- miere de tei
- piper boabe
- 1 gasca
- 1 telina
- 2 cepe
- slanina
- otet
- pasta de ardei sau de rosii
- sare
Instructiuni de preparare
- Dupa ce gasca este curatata, parlita si spalata, se pune la fiert in apa cu sare, clocotindu-se pana cand apa devine galbena, de la grasimea pasarii.
- In alt vas se prajeste slanina taiata marunt si se adauga cat mai multe feluri de legume (sfecla rosie, telina, morcovi, ceapa alba, varza) care mai inainte au fost spalate si oparite cu o parte din apa in care fierbe gasca.
- Dupa ce legumele s-au calit, se pun in oala in care fierbe gasca foi de dafin uscate, boabe de piper, o lingura de otet, o lingura de miere de tei si pasta de ardei sau de rosii.
- Se da in clocot totul. Cand se pune in farfurii, se poate adauga cate o lingura de smantana si verdeata proaspata.