- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acreala moldoveneasca cu loboda este foarte gustoasa, fiind un preparat delicios de primavara, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 2 legaturi loboda
- 1 legatura marar
- 1 litru zer acru sau lapte prins
- 4 cartofi noi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare.
- Intre timp, se spala loboda, ceapa verde si mararul, se taie marunt si se adauga in oala atunci cand cartofii sunt fierti pe jumatate.
- Dupa ce au fiert toate, se toarna lapte prins sau zer, se potriveste de sare si se mai da ciorba intr-un clocot, doua. Dupa ce se opreste focul, se presara patrunjelul verde tocat.