- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zeama aiala este o ciorba de casa maramureseana, foarte gustoasa si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 pui de casa
- 2 linguri zarzavat de ciorba
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 linguri ulei
- 200 gr smantana
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin
- zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se taie puiul in bucati mici si se clateste bine cu apa rece. Ceapa tocata si zarzavatul de ciorba se calesc in ulei. Se adauga puiul si 3 litri de apa rece si se lasa la fiert la foc domol pana ce carnea este fiarta.
- Se pune in zeama usturoiul zdrobit si se mai lasa sa dea cateva clocote, adaugandu-se la final zaharul.
- Se stinge focul si se drege zeama cu ouale batute cu smantana. Se pot adauga doua linguri de orez fiert separat. Se potriveste cu zeama de lamaie si se presara patrunjelul tocat.