Bors de macrou

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de macrou este o ciorba aromata si foarte satioasa,pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 4 bucati macrou
    • 2 ardei grasi
    • 1 ligura bulion
    • 1 lingura ulei
    • 1 litru de bors
    • 1 morcov
    • 4 cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 legatura marar verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala bine cu apa rece, apoi se portioneaza. Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, ardeiul si acrtofii se curata si se taie in cubulete.
  2. Intr-o oala incapatoare se pune uleiul la incins, apoi se pun legumele sa se caleasca pana devin translucide, apoi se toarna 2 litri  de apa si se lasa sa fiarba.
  3. Cand  cartofii sunt aproape fierti, se toarna borsul, se mai lasa sa dea intr-un clocot, apoi se adauga bulionul si bucatile de peste. Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba 10 minute.
  4. Se ia oala de pe foc, se adauga mararul tocat si se acopera oala lasand-o asa 10 minute inainte de a servi borsul.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri