- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de praz este un preparat delicat, perfect pentru o masa de pranz alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 kg praz
- 2 morcovi
- 1 telina cu frunze
- 1 cartof
- 2 linguri cu ulei
- 1 ceapa mare
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 1 l bors
- 4 linguri cu orez
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala si se curata legumele: prazul se curata de foile vestede, se separa partea alba care se taie rondele mici de 1-2 cm.Telina se curata de coaja tare si de frunze, se taie julien, se tine in apa rece cu cartoful fara coaja, taiat romburi; morcovii se curata de coaja de deasupra prin razuire cu lama unui cutit ascutit, se taie rondele, iar ceapa, curatata de foile uscate, se toaca marunt
- Se calesc in ulei: ceapa tocata si morcovii. Se adauga apa calda cand s-au inmuiat, se mai lasa 2-3 minute sa clocoteasca dupa care se adauga telina, prazul si cartoful.
- Cand lichidul a scazut se adauga in oala 1 litru de apa calda, bulionul de rosii si putine frunze de telina tocate marunt Se fierb impreuna jumatate de ora, se acreste cu bors fiert separat si se adauga orezul fiert. Se lasa sa clocoteasca 1 minut, se presara deasupra frunzele de telina ramase, tocate marunt
- Borsul de praz se serveste cald, cu paine sau cu mamaliga si ceapa de apa