- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de sfecla cu carne este un bors oltenesc foarte gustos si aromat , pe care merita sa il incercati.
Ingrediente
- 2-3 sfecle mici
- 1 pui mare sau 1/2 rata sau gaina
- 1 ceapa
- albitura
- 1 ou
- 1 lingura cu zahar
- sare
- verdeata tocata
- 1 litru de bors
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea, o tai bucati, o speli si o pui la fiert cu apa rece. Clocotesti cateva minute, arunci apa, speli oala si carnea si o pui la fiert cu multa apa rece.
- Cureti sfeclele, le tai batoane subtiri si le pui sa fiarba odata cu carnea. Dupa 30 de minute adaugi ceapa tocata, albitura, zaharul si sarea necesara si continui fierberea pana cand carnea se poate consuma.
- Acresti cu bors fiert separat, presari verdeata si servesti borsul cald, cu paine proaspata.