- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba cu carnati afumati este o ciorba rapida, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriri sa preparati o ciorba deosebita cu care sa ii surprindeti pe cei dargi.
Ingrediente
- 4-5 carnati subtiri si afumati
- 2 cepe
- patrunjel verde tocat
- 1/2 lamaie
- 150 gr smantana
- 1 lingura cu faina
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti cepele si le toci, le pui la fiert in 2 litri de apa care clocoteste. Odata cu ceapa pui carnatii taiati felii de 3-4 cm, sare si piper boabe.
- Dupa 20 minute de fiert adaugi smantana in care ai desfacut 1 lingura cu faina si coaja rasa de lamaie, lasi sa fiarba 10 minute, apoi stingi focul dupa ce ai acrit cu zeama de lamaie.
- Presari patrunjel tocat in fiecare farfurie, torni ciorba, servesti fierbinte.
Painea sa fie mai uscata sau prajita in cuptor.