Ciorba cu carne afumata si fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba cu carne afumata si fasole boabe este o ciorba cunoscuta de toata lumea, avand o aroma deosebita si un gust apetisant!

Ingrediente

    • 1 ciolan afumat
    • 250 gr fasole alba sau pestrita
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 lingura cu bulion
    • 1/2 varza acra sau zeama de varza
    • leustean uscat sau tarhon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea bob cu bob, o speli in doua-trei ape, o lasi acoperita cu apa rece o noapte intreaga. La fel procedezi cu ciolanul afumat, pentru a-si pierde mirosul si gustul de fum. Le fierbi in vase separate astfel: pui fasolea sa dea in clocot, arunci apa, umpli oala cu apa rece (trei masuri de apa la una de fasole) si fierbi la foc mic.
  2. Pui la fiert carnea dupa ce ai curatat-o si ai taiat-o bucati. Dai un clocot, arunci apa, pui la fiert cu apa rece. Cand fasolea s-a inmuiat o rastorni peste carne si fierbi impreuna cu 1 ceapa si 1 morcov tocate fideluta, pana cand se poate consuma totul.
  3. Se sareaza putin, apoi se acreste cu varza acra tocata fin si zeama in care a stat sau numai cu zeama de varza. Parfumezi cu tarhon sau leustean uscat, colorezi cu bulion. Servesti ciorba calda, portionand carnea si asortand-o cu fasole, alaturi de o felie de paine de casa.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri