- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba cu carne afumata si fasole boabe este o ciorba cunoscuta de toata lumea, avand o aroma deosebita si un gust apetisant!
Ingrediente
- 1 ciolan afumat
- 250 gr fasole alba sau pestrita
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura cu bulion
- 1/2 varza acra sau zeama de varza
- leustean uscat sau tarhon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea bob cu bob, o speli in doua-trei ape, o lasi acoperita cu apa rece o noapte intreaga. La fel procedezi cu ciolanul afumat, pentru a-si pierde mirosul si gustul de fum. Le fierbi in vase separate astfel: pui fasolea sa dea in clocot, arunci apa, umpli oala cu apa rece (trei masuri de apa la una de fasole) si fierbi la foc mic.
- Pui la fiert carnea dupa ce ai curatat-o si ai taiat-o bucati. Dai un clocot, arunci apa, pui la fiert cu apa rece. Cand fasolea s-a inmuiat o rastorni peste carne si fierbi impreuna cu 1 ceapa si 1 morcov tocate fideluta, pana cand se poate consuma totul.
- Se sareaza putin, apoi se acreste cu varza acra tocata fin si zeama in care a stat sau numai cu zeama de varza. Parfumezi cu tarhon sau leustean uscat, colorezi cu bulion. Servesti ciorba calda, portionand carnea si asortand-o cu fasole, alaturi de o felie de paine de casa.