- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba ardeleneasca de porc este o ciorba gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati pentru a varia gustul in bucatarie.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 4 buc albitura
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 4 oua
- 50 gr orez
- 300 gr smantana sau iaurt
- 50 gr faina
- otet
- 1 legatura tarhon
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea in portii, se spala cu apa rece si se pune la fiert cu apa si sare. Cand a inceput sa fiarba, se inlatura spuma ori de cate ori este nevoie.
- Ceapa se curata, se taie marunt si se adauga dupa ce a fost luata spuma. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, dupa care se pune la fiert cu carnea.
- Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, care a fost ales, spalat si fiert separat. Intr-un castron, se aleg albusurile, se amesteca bine si se subtiaza cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, dupa care se toarna in oala.
- Galbenusurile se freaca bine cu iaurtul sau smantana si faina si se pun in ciorba. Se potriveste de sare si otet. La servit, se pune tarhon tocat marunt in farfurii.