- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba cu carne de berbec este o ciorba care se prepara mai ales in zonele de munte, fiind foarte satioasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 500 gr carne de berbec
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- sare
- 1 lingura cu bulion
- 500 ml zeama de varza
- frunze de telina
- 100 gr taitei
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti carnea de oase si par, o speli in apa rece, o portionezi si o pui la fiert cu apa rece, la foc domol. Clocotesti cateva minute, arunci apa, speli bucatile de carne, umpli oala cu 2 litri de apa rece si fierbi pana cand furculita intra usor in carne.
- Adaugi zarzavatul taiat fideluta, sare, toci frunzele de telina si le pui in supa, continui fierberea.
- Fierbi separat taitei, ii limpezesti si-i rastorni in supa. Acresti cu zeama de varza, clocotita si spumuita, decorezi cu patrunjel tocat si tragi oala de pe foc.
- Servesti ciorba fierbinte, cu ardei iute alaturi.