- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de cartofi cu zeama de varza este o ciorba delicioasa, ideala dupa petrecerile aniversare.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 6 fire de ceapa verde sau 1 ceapa de apa
- usturoi tocat
- 1 lingura cu bulion sau zarzavat de ciorba conservat (3-4 linguri)
- 500 ml zeama de varza
- 1 morcov
- 1 telina mica
- ulei
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti cartofii, ceapa, usturoiul, morcovul si telina, le lasi pe toate intr-un vas pe masa.
- Tai cubulete: cartofii, telina, morcovul, le speli, sile pui sa fiarba in vas smaltuit, cu 1 litru de apa calda.
- Fierbi acoperit 15 minute, apoi adaugi ceapa tocata marunt, usturoiul felii, zarzavatul de ciorba spalat in apa rece (sa inlaturi sarea si conservantul) si lasi mai fiarba 10 minute, dupa care acresti cu zeama de varza fiarta separat si spumuita. Potrivesti de sare, condimentezi cu cimbru sau leustean, adaugi uleiul si tragi oala de pe foc, apoi o servesti cu mamaliga rece si ceapa de apa alaturi.