- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de burta este o ciorba care se prepara mai ales in zilele de mahmureala deoarece este acra si satioasa.
Ingrediente
- 2 kg de burta
- 1 kg oase de porc sau 1 rasol de vita
- 1 ceapa, zarzavat de supa
- 4 galbenusuri
- 1-2 catei de usturoi
- sare
- 2-4 linguri cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli si cureti burta pana cand ramane curata. Cureti cu lama ascutita a unui cutit, tai felii mari, speli din nou si pui la fiert impreuna cu oasele de porc sau un rasol de vita, cu multa apa rece.
- Fierbi descoperit 2 ore, pui zarzavatul si ceapa taiata in patru, mai fierbi 1 ora, dupa ce ai sarat putin si ai adaugat putin usturoi tocat.
- Strecori supa iar burta o tai felii subtiri si o imparti in farfurii. Umpli cu supa in care ai batut spuma cele 4 galbenusuri, acresti cu otet si servesti fierbinte, cu paine proaspata.